Shadowrun Take 2

Back to the scene of the crime

Spelmöte 4/6 2016

Det är den 25 maj 2075. Solen skiner och det är ca 23 grader utomhus.
Tempel har bokat in ett möte med alla i gruppen på ett internetcafé. Varefter de anländer hamnar de i det privata rummet som Tempel har bokat. Odie sätter ut en jammer på bordet i vanlig ordning.
På plats är Odie, Lazarus och Trixie samt två nya ansikten. Tempel tar till orda och säger att han har avvaktat en tid för att låta skador läka och för att rekrytera nya medlemmar till vår grupp av shadowrunners. Tempel gestikulerar mot de två nya. De får presentera sig själva.
Skip är en catburglar och adept som i princip ersätter Gwydion i expertis. Maximilian Sharpe är en magiker och arkan expert.
Tempel slutar leka med sin klackring och frågar om vi vill arbeta för Laurent Nazaire igen. Tempel informerar oss om att ett samtal väntar om 15 sekunder sedan reser han sig upp och går.
En projektor projicerar en bild av Laurent Nazaire. Lazarus hälsar artigt. Nazaire nickar ”kalla mig Laurent”.
Laurent ber gruppen att möta honom på Elliots – Pir 60 om 3 timmar. Det är en restaurang som Trixie och Max känner igen som extremt fin. Bara rika och berömda frekventerar den. Lazarus ringer hem och ber om en fin kostym. Max lånar ut en snygg rock till Odie som är skeptisk men fogar sig när Trixie trugar.
Alla samlas utanför restaurangen för att göra entré samtidigt. Odie kör sin bil, Max kör sin. Lazarus och Trixie åker MC och Skip tar bussen. När de kommer in i restaurangen möts de av en dörrman och vakter. En vapenscanner synar dem. Max frågar om det finns möjlighet att hänga in ”accessoarer” (vilket innebär vapen). En garderobiär kommer fram och leder oss till en garderob med förvaringsboxar. Alla hänger in sina vapen och ytterkläder. Odie blir hind-rad, hans arm ska vara ett problem. Men han ljuger sig förbi. Längre in i restaurangen möts de av en hovmästare i frack. Hovmästaren sneglar på Odie. Lazarus nämner Laurent och de blir in visade. Hovmästaren kastar en sista blick på Odie innan han går iväg. Det är en classy rea-tuarang fullt med b-kändisar, politiker och rika männsikor. I ett avlägset hörn av lokalen sitter Laurent och väntar på oss. Han reser sig när vi kommer fram till bordet. ”Välkomna!” Lazarus tittar sig omkring efter något som går att använda som ett vapen. Det bjuds på en trevlig mid-dag, Odie är dock skeptisk. Laurent talar med alla, uteslutande small-talk och trivia. Dessert och avec följer på det. Tillslut säger Laurent: ”Dags att prata arbete”. Vi ska tillbaka till plat-sen för det förra jobbet, i skogen. Vi ska leta efter en dator eller data om HMHVV-experiment. Vi erbjuds 5000 nuyen var.
23:00 samlas vi Auburn, vid skogsbrynet. Det är ett industrilandskap och skog. Det tvistas om gränsen i det här området. Trixie och Lazarus briefar om vad som hände senast det var där. Odie tar fram flashbangs och thermalsmoke. Lazarus och Trixie käftar med varandra. Vi kör fram till vägen och tar den väg som leder genom skogen. Skip tar sig fram genom att hoppa mellan träd. Övrig går på en rad med Lazarus främst, sen Trixie, sen Max oxh Odie sist. De stannar i skogsbrynet.
Det börjar materialisera en ”sak” framför oss. Det identifieras raskt som en ande. Max försöker banisha den men misslyckas och han börjar friskt blöda från näsan. Lazarus försöker hugga av den huvudet och missar. Därefter urbryter en strid mot direwolfs där Skip, Lazarus, Max och Trixie försöker hugga och magiskt blasta fienden medan Odie hackar saker.
En direwolf angriper Lazarus som blir träffad. Skip lyckas hugga den i ryggen och skadar den rejält. Lazarus hugger den sen i käken. Max försöker banisha men tar massor av drain. Di-rewolf angriper Lazarus och missar varpå Skip missar direwolfen. Odie försöker skjuta den men det gör ingen skada. Direwolfen gör ett utfall mot skrevet på Lazarus men missar. Skip missar i sin tur också. Odie ser något och lyckas precis upptäcka en direwolf till som kommer bakifrån. Odie gör en matrixhacking och lyckas. Direwolf 2 angriper Skip men missar. Lazarus angriper D1 och missar. D1s attack pareras av Lazarus. Max kastar en manabolt och bränner D1 till intet. Ytterligare en direwolf dyker upp, D3. Skip misar D2 medan Odie rotor i sin comlink. D2 angriper Skip som lägger all energi på att undvika dess attack. Trixie kastar en lightning bolt men missar. Max kastar en manabolt på D2. D3 sliter nästan armen av Trixie varpå Lazarus hugger D3 illa. Odie förstör en firewall medan Skip förgäves försöker träffa D2. Sen följer en förvirrad strid där det slutar med att en man uppenbarar sig i dörröppningen till huset. ”Slut så stoppar vi dom!” Odie fortsätter att hacka och ladda ner filer medan de öv-riga slutar slåss. Direwolfsen slutar angripa. Max healar Trixie.
En ganger står i dörröppningen. ”Vilka är ni?” frågar han. Odie ska försöka hacka medan vi stallar. Vi förklara vilka vi är och börjar diskutera en deal. Trixie sköter snacket. Odie sabbar deras comlinks. Tillslu lyckas Trixie snacka till sig att vi ska få leta igenom huset för 500 UCAS dollar. Är vi intresserade av nått de hittat så skulle vi leta upp Specters, ett litet men framgångsrikt wizgang.
Vi delar upp oss och genomsöker huset. Det är raserat och stökigt. Taket håller på att rasa in. Lazarus letar i köket. Odie och Skip går åt ena hållet och Max och Trixie åt andra. Trixie är lite ouppmärksam pga skador. Odie hittar en konstig bokhylla som efter undersökningar visar sig vara en hemlig ingång. Innanför finns en skitliten trappa som leder ner till en källare. Trappan knakar. Trixie och Max håller vakt medan Odie går ner. I källaren hittar Odie en extern hårddisk. De tar med sig den och går ut. Väl tillbaka vid bilen sätter sig Trixie vid raten och kör medan Odie kollar hårddisken. Den är sjukt krypterad så Odie backar.
Trixie kontaktar Laurent och stämmer möte på Capitol Hill, på en bakgata. Området är ned-gånget och fullt med hemlösa. Vi kommer till en kyrka som är igenspikad med ett hänglås på dörren. Den är inte underhållen och nergången. Dock så är det nya blommor vid alla gravar. Laurent står vid kyrkan. Han vinkar till sig oss och visar oss till en källaringång. Vi kommer ner till en halvupplyst katakomb. Laurent säger till oss att avaktivera eventuella foci då vi ska gå igenom en ward. Han leder oss till en krypta med sarkofager och förbi. Tillslut kommer vi fram till ett rum som är väldigit upplyst. Där finns en kvinna med mörkt hår. Det är vamppy-ren Elizabeth. Vissa känner igen henne. Rummet är mycket rent och har flera fina blommor. Magiska symboler finns på golv och väggar. Hon är vänlig och inbjudande. ”Kalla mig Eliza-beth”. Trixie för en trevlig konversation. Odie lämnar över hårddisken till Elizabeth som ger den till Laurent. Laurent och Odie går till bilen. Elizabeth frågar ut oss om alla detaljer. Skip börjar räkna upp alla ersättningar som vi ska ha. Trixie tycker det är plumpt och oartigt.
Odie försöker dekryptera hårddisken. Hårddiskens nod: Stentorn med bokhyllor. Varje bok är en fil. Laurent söker efter HMHVV. Finns filer om viruset och videoklipp samt kamerabilder från stugan. En kille springer därifrån. Vi tar en skärmdump på honom. Ytterligare en sökning görs nu på vampyr. Kommunikation mellan magus Tyrone Girardi och magus Jason Sta-kowski. De talar om en förrymd patient, patientkoden går att koppla hit. Troligtvis Elizabeth. Extra sökning på svagheter, ger inget specifikt. Solljus, behov av blod/livskraft/kött. Odie jackar ut och ger hårddisken till Laurent. De återgår till de andra.
Vi diskuterar betalning. Laurent betalar extra för dekrypteringen: 1000 nuyen per person. To-talt 6000 nuyen. Laurent säger adjö och att de kanske kommer behöva våra tjänster igen.

Comments

niclas_hagberg

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.