Shadowrun Take 2

Hard Target

Krönika för spelmöte, okänt datum

Hard Target
den 27 juli 2016
12:18
“Ytterligare ett obekant tak” tänker Lazarus. Han ligger i en säng. Det skulle ha varit en helt vanlig säng om det inte vore för alla de medicinska instrument som omger sängen. Han tittar sig omkring och kan inte riktigt bestämma sig för vara han är någonstans. I ena hörnet ser han en annan alv, sittandes på vad som ser ut att vara en obekväm stol. “Så du är vaken nu” säger Gwydion. “Jag hämtar Montagor”.

Lazarus drabbades av en infektion efter att ha blivit skjuten i magen av ett automatvapen. Han fick tillbringa ca 2 veckor i sjuksängen på cirkusen hos Gwydions streetdoc Montagor. Gwydion och Trixie har turats om att vaka över honom. På något sätt har Gwydion under tiden lyckats spela bort ca 1000 nuyen medan de har väntat på att Lazarus ska vakna.

Inledningsvis kan gruppen presenteras:
Noise, the rigger.
Lazarus, ganstern med ett svärd.
Mel, ex-militär.
Trixie, sol och vårare med en talang för magi
Gwydion, fasadklättrare och inbrottstjuv.

Upptakten till det här jobbet blir är gruppen kontaktas av Temple, Trixies fixer. Han startar upp ett gruppsamtal. Såklart handlar det om ett jobb. Temple har en Mr Johnson som behöver hjälp med en grej och tempel tror att vi är rätt grupp för jobbet. Vi fungerade bra som grupp även fast det senaste jobbet gick åt helvette när den senaste arbetsgivaren blev krossad av en sten i samband med ett överfall.

Den nuvarande Mr Johnsons namn är Lurent Nazaire, en dvärg med alldeles för mycket pengar. Gruppen blir inbjuden till att äta middag med Laurent på the Space Needle, en väldigt exklusiv restaurang högt uppe i ett torn. Ingen trodde att de någonsin skulle få äta på ett sådant ställe. Det är tillräckligt för att de flesta ska tina upp mot Laurent, förutom kanske Noise. Priset för en middag är mer än en genomsnittlig månadslön.

Jobbet ifråga är att hämta 2 magiska föremål: ett codex och en snäcka. Fråga ställs hur vi ska kunna hitta föremålen, om det finns någonting att utgå ifrån. Laurent tipsar oss om en informationskälla, en nosferatu. Hon får under inga omständigheter skadas eller dödas. Föremålen måste hämtas snabbt. Dom kan komma att användas inom kort. Lazarus röker en cigarr medan Mel lämnar över sina kontaktuppgifter till Laurent.

Middagen avnjuts med älskvärt småprat. Laurent är charmig och världsvan och verkar kunna engagera alla i samtal. Tillslut tar middagen slut och gruppen tackar för sig och lämnar restaurangen. I lobbyn pratar vi oss samma och kommer fram till vad vi ska göra på ett ungefär. I hissen ner får vi sällskap av en man. Mannen vänder sig plötsligt mot oss och tar fram en area-jammer. Han presenterar sig som Moreau. Han vet om att vi ska göra ett jobb år Laurent och vad jobbet går ut på. Han vill att vi ska scanna codexen och ta bilder på snäckan. Noise tycker att namnet låter bekant och efter ett kort tag slår det honom: Moreau är namnet på en försäljare av paracritters. Vi väljer att avvakta med att acceptera uppdraget men vi tar han kontaktuppgifter.

Väl nere vänder sig Lazarus till gruppen och frågar vem som kör honom till Pyalup. Tystnad lägger sig. Tillslut erbjuder sig Noise att skjutsa honom. Övriga beger sig till sina respektive hem för att hämta sina prylar och geara upp inför jobbet.

Vi möta utanför Capitol Hill. Ett bohemsikt område känt för att vara ett tillhåll för konstnärer och folk med sexuella avvikelser. Det är en fristad för olika subkulturer med barer och nattklubbar i de flesta sorter och smaker. Det är överlag gängfritt och har få poliser. Ett stort landmärke i området är sjukhuset. Det är ett universitetssjukhus med campus samt en gratis klinik.

Vid elva på kvällen samlas gruppen precis i utkanten av Capitol Hill. Lazarus köper en rock. Noise berätter för övriga vad en vampyr, en nosferatu, är för något. En diskussion tar vid om hur man bäst lokaliserar en nosferatu. Lazarus vill att Trixie söker efter folk i Astralen. Trixie förklarar att det inte går till på det sättet. Mel ställer den självklara frågan: vart jagar vampyren? Vart får den sitt blod ifrån? Ett par förslag kommer fram. Det mest vettiga är att hon tar blod från gratiskliniken. Fullt av folk i utkanten av samhället, som ingen kommer sakna. En annan fråga som ställs är hur man tar en nosferatu levande? Hur får vi den att prata med oss? Muta den, blod mot info? Lägga beslag på något den har kärt eller vill ha och utpressar den? Många förslag och inget som är solitt.

Gruppen bestämmer sig för att bege sig till sjukhuset. På vägen berättar Lazarus att vampyren är ful som stryk. Sjukhuset ligger i norra Capitol Hill. Klockan är efter midnatt. Det är fullt med hemlösa och squatters på området. Mel dyker in i en gränd och lyckas fånga en hemlös. Han börjar fråga den hemlöse om det är så att folk försvinner. Han är inledningsvis väldigt misstänksam och vägrar svara på några frågor. Då ger Mel honom ett par nuyen och visar sina militärtatueringar, vilket får den hemlöse att öppna sig lite mer. "Folk försvinner och dör här omkring. Hör med gamle enögde Pete. Han “bor” bakom sjukhuset. Hälsa från Raggedy Tom." Mel ansluter till gruppen och berättar vad han fått reda på. Gruppen rör sig runt sjukhuset. Gäng av squatters och hemlösa hänger omkring. De flesta tittar misstänksamt på gruppen. Vi frågar öppet efter Enögde Pete. Vi blir ledda dit av en hemlös. Pete bor i en risig kartong. Trixie går fram och sätter sig på huk framför Pete. Han tittar misstänksamt på oss. Pete blir chockad när Trixie berättar att vi letar efter en Nosferatu. Han verkar ovillig att prata med oss. Trixie försöker muta honom men han lyssnar verkligen inte på oss. Plötsligt tränger sig Lazarus fram med en smörgås som han gått och köpt i sjukhusets cafeteria. Pete ryggar undan skräckslagen, men tar smörgåsen. Hemlösa börjar hotfullt samlas kring oss eftersom Pete är upprörd. Tillslut så erbjuder vi honom 50 Nuyen per person i gruppen. Pete accepterar erbjudandet och börjar berätta om nosferatun: “Vi kallar henne our Lady och Mercy. Hon hjälper de som ska dö att dö en smärtfri död. Leta efter en suspekt sjuksköterska.” Pete kallar till sig en yngre hemlös som tar pengarna och springer till sjukhusets cafeteria.

Försedda med information om en “suspekt sjuksköterska” avser gruppen att genomsöka sjukhuset. För att komma in avleder Gwydion deras uppmärksamhet genom låtsas vara hysterisk för att ge Trixie möjlighet att smita in. Tyvärr så går det inte som planerat utan personalen är inte imponerade av Gwydions uppvisning. Noise skickar in sin fluga för att spana. Gwydion bestämmer sig för att använda sin förmåga att ta sig fram osedd och lyckas smyga in i sjukhuset när personalen är upptagen med annat. Han snor åt sig en läkarrock och låtsas passa in. Han letar först på psyk men där finns inget. Han börjar kolla med thermographic vision för att kunna se om en person är varm eller kall. Han beger sig till hospice eftersom där finns det döende personer som kan vara i behov av “mercy”. Han träffar på en väldigt attraktiv sjuksköterska. När han tittar på henne upptäcker han att hon är helt kall. Hon får syn på Gwydion och de tittar varandra i ögonen. Hon spärrar upp ögonen och vänder sig och springer. Gwydion jagar efter henne. Myggan är tyvärr inte i närheten. Gwydion meddelar övriga via com-link att han hittat rätt person. Lazarus försöker ta sig in men lyckas inte ta sig förbi personalen. Mel och Trixie springer runt till sjukhusets baksida. Noise sätter ut sin största drone. Dörrarna ut på baksidan slås plötsligt upp och ut kommer sjuksköterskan. Hon får syn på Trixie och Mel och viker av åt sidan längs med sjukhuset. Mel skriker: “Laurent skickade oss”. Trixie ropar: “Det förflutna var bara ett misstag!”. Gwydion, Trixie och Mel springer efter henne. Noise försöker bodyslamma henne med sin drone. Med en dov smäll flyger hon i baken efter att drönaren har smällt in i henne från sidan. Hon reser sig upp när övriga kommer fram. Efter att ha presenterat sig och berättat vad de vill är hon inte lika rädd längre. Gruppen frågar om hon vet vart Outer Order Circle Chapterhouse 13 finns någonstans. Hon är beredd att hjälpa gruppen om de hjälper henne med en sak: hon behöver äta. Hon frågar om någon är frivillig? Alla tittar oroat på varandra och ingen verkar vara redo att ställa upp. Lazarus och Trixie är uteslutna eftersom de är uppvaknade. Tillslut så kör Gwydion och Mel sten-sax-påse om vem som ska vara “frivillig”. Det blir Mel. Hon drar in Mel i en gränd och ställer honom mot en vägg. Hon gör det till en intim upplevelse. Efter ett tag biter hon Mel och dricker djupa klunkar av hans blod. Mel upplever en stark trötthet och yrsel men varken svimmar eller kräks. Hon ser ut som en nosferatu i någon sekund sedan är hon en normal kvinna igen. Hon ger Mel ett leende och en puss på kinden. När de kommer ut är Mel blek och svettig. Vi återupptar samtalet med henne. Hon är beredd att hjälpa oss om vi går med på att döda Illuminates of the New Dawn. Trixie svär på sitt namn att de ska försöka. Hon ger följande information: Det gruppen letar efter är en jaktstuga i Auburn. Med det sagt så vänder hon sig om och försvinner ut i natten.

När gruppen är på väg från sjukhuset får de ett gruppsamtal från Temple. Klockan är kring 01 på natten. Han säger kort och irriterat att Mr Johnsson säkert är slapp och att han har ett samtal till oss. En kinesisk alv dyker upp på skärmarna. Han erbjuder oss 5000 nuyen för att förstöra artefakterna. När han avslutat samtalet kommer Tempel tillbaka. Han meddelar att han har ett möte åt oss på ett kafé, närmare bestämt Kaoscafé, med en viss Simon Andrews.
Gruppen anländer rätt så omgående till cafèet. Noise skickar in sin fluga för att förspana. Cafèet är fullt med punkare, gothare och konstigt folk. På caféet finns även många så kallade Changelings. Människor som ser ut som djur. De går in på caféet. En servitris med en bur vita möss visar dem vägen till Simon Andrews. “Draken i hörnet” säger hon med en nick. Simon Andrews visar sig vara en extrem Changeling. Han inleder mötet med att stötta på Trixie. Han går dock in på affärer fort nog för att ingen ska bli besvärad. Han kastar en spell så att ingen hör vad de säger. Han vill ge oss ett jobb. Han vill ha killen som leder ritualen och erbjuder oss 3000 nuyen för besväret. Gruppen accepterar erbjudandet. Andrews blir glad och fiskar upp ett bit tyg, en huva. Han ger den till Trixie som får kalla kårar av att hålla i den. Den hindrar magi och ska göra magikern vi ska ta med oss lättare att hantera. Vi får även reda på att den kinesiska alven som kontaktade oss heter Lin Yao Chang och arbetar för Lung som är en greater eastern dragon.

Gruppen beger sig till östra Auburn. De stannar en bit ifrån platsen där stugan ska ligga. Det är en skog och kanske ett par hundra meter till jaktstugan. Alla gearar på och flugan skickas fram. Det finns en pansarbil framför huset och en cybermastif. I huset sitter 3 mån i lotusställning medan 1 person står upp och mässar. Snäckan ligger i mitten i ett pentagram. Gruppen följer en stig på väg mot huset när ett skott ekar i natten. Kulan missar Gwydion precis. Alla kastar sig på marken. Mel skjuter nedhållande eld medan Gwydion försöker krypa till en bättre position. Lazarus är med Mel medan Trixie försöker hålla sig lågt så att hon inte blir träffad. Gwydion blir beskjuten av en man med automatkarbin och lyckas dodga massor men blir till slut skjuten. Mel skjuter Lazarus i ryggen när denne rusar fram för hugga ner en fiende. Striden tar slut och Trixie helar alla som blivit skadade. Gruppen helar även de fiender som blivit nedgjorda men inte dödade. De tar även med sig deras utrustning samt boken och snäckan. De lyckas även fånga magikern som leder ritualen.

Gruppen ringer Laurent som ger en adress i södra Downtown. 3-klower, i parkeringshuset. Laurent säger tyvärr nej till att ge Monraue bilder på snäckan och en scan av boken men Laurent lovar oss en generös bonus. 2 dvärgar tar emot snäckan och codexen som Trixie lämnar över. I utbyte får vi ett case med 5 credsticks laddade med 9200 nuyen var.

Efter att den delen av jobbet är avklarat ringer gruppen Simon Andrews för att ge honom de goda nyheterna . Andrews dirigerar oss till Volounter Park för överlämnandet. På plats i parken finns två pansarbilar med Saeder-Krupps logga. En man i vit medium-pansar bevakar. När gruppen kommer fram stiger flera av dem ut ur bilarna. Simon Andrews tar emot oss och vi lämnar över magikern till vakterna som forslar in honom i en av bilarna. Plötsligt hörs ett skott. Andrews kastar sig ner på marken och drar med sig Trixie i skydd. Snipern skjuter igen och träffar Mels hand som förvinner i ett moln av blod och skelettflisor. Samma sak händer med Gwydion. Sedan försvinner snipern i en bil. Simon Andrews är sjukt förbannad och skyller på Lin Yao Chang. Det är precis hans stil.

Efter ha blivit ihopplåstrad deklarerar Gwydion sin avsikt att sluta som Shadowrunner och återgå till att bli inbrottstjuv. Shadowrunning är för farligt för hans smak.

Comments

LIke it, mycket detaljerat!

Hard Target
niclas_hagberg

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.