Gwydion

Cirkusartist och inbrottstjuv

Description:

Gwydion är en inbrottstjuv som specialiserar sig på fasadklättring. Som ex-militär är han välutbildad för strid men har aldrig behövt ge sig in i en. Förrän nu…

Livet som shadowrunner innebar en chock för Gwydion. Det var våldsamt och definitivt farligt. Han är osäker på om det verkligen är det som han vill hålla på med. Men å andra sidan: det är bra peng,ar…

Bio:

Gwydion föddes in i en speciell värld: en alvisk cirkus. Efter en kort barndom, där han bland annat fick lära sig läsa och skriva samt en väldigt rudimentär och grundläggande utbildning fick han börja arbeta på cirkusen. Först med skitjobben, som att mocka efter djuren och göra rent utrustning, medan han övade akrobatik när han hann. När han nått tonåren fick han börja uppträda tillsammans med övriga akrobater. Det var en bra tid för honom, rätt så sorgelös, förutom en sak: Gwydion visade sig ha en svaghet för gambling. När cirkusen fick en semi-permanent plats i Tarislav öppnades möjligheter för Gwydion att helt hänge sig till spel av alla dess former. Tillslut var han upp över öronen skuldsatt. Han pappa, för att inte tala om cirkusdirektören, blev rasande när det visade sig att Gwydion stulit pengar från cirkusen för att betala sin spelskulder. Han blev kvickt utkastad ur cirkusen. Han fick inte komma tillbaka till cirkusen förrän han betalt sin skulder och det han stulit, med ränta.

Ett bra tag drev Gwydion runt som hemlös och försörjde sig som gatuartist. Ett inte helt säkert värv då diverse kriminella inte drog sig för att råna honom och spöa skiten ur honom. Att gå med i ett gäng kändes alldeles för farligt i Gwydions ögon, och det var inte säkert att någon vill ha honom. Det var ju inte så att han kunde slåss liksom. Efter att än en gång blivit rånad på sina surt förvärvade pengar drev Gwydion runt håglöst och uppgivet. Trött efter att ha uppträtt hela dagen och inte fått äta tillsammans med dålig sömn gjorde honom desperat. Han visste inte vad han skulle göra. Då fick han syn på en värvningsaffisch. Militären alltså… Varför inte! Han var ju vältränad och van vid karga förhållanden. Och inte kunde väl det var värre än vad han fått erfara under de hänsynslösa tränarna på cirkusen. Mat, husrum och kläder lockade mer än riskerna att behöva döda eller dö själv. Efter några minuters tvekan öppnade han dörren till värvningskontoret och gick in.

En månad senare står han i planka i leran med en tung ryggsäck på ryggen. Grundutbildningen har pågått i tre veckor och de har inte ens fått ut en vettig uniform. Och verkligen inte fått hålla i ett vapen. Instruktörerna är komplett hänsynslösa och driver sina soldater till det yttersta de klarar av. Armhävningar, hinderbanor, långa dagar, avbruten sömn, lite mat mm. Gwydions räddning var hans goda fysik som gör att han klarar den fysiska delen och kan fokusera på den mentala. Flera gånger funder han på vad fan han gett sig in på. Sen tänker han på att vara hemlös och att det kommer bli bättre när grundutbildningen är över.

Första gången de får hålla i ett gevär visar sig en dold talang hos Gwydion. “Holy shit douchebag, maybe we finally found something you’re good at!” skriker instruktören i hans öra efter att Gwydion skjutit ytterligare en perfekt serie på skjutbanan. Sagt och gjort, det bestäms på en gång att Gwydion ska gå prickskytteutbildningen efter avslutad grundutbildning. Gwydion låter sig som vanligt glida med utan att protestera. Än en gång är det någon annan som bestämmer vart hans liv ska ta vägen. Gwydion blir dock snabbt varse om att vara prickskytt innefattar mer än att bara skjuta. Det innebär långa tider liggandes stilla, bevakande ett mål, att spana på fienden, att leda inte artilleri och egna trupper. Han trivs verkligen inte och längtar efter att komma därifrån.

Efter 4 år av tjänstgöring går kontrakt ut. Han har hittills lyckats undvika av avlossa sitt vapen mot ett levande mål. Han har inte varit i strid eller blivit beskjuten och de enda döda han har sett är de kroppar av vänner och fiender som tagits hem för identifiering och begravning. Hans tjänstgöring har mest handlat om bevakningsuppdrag och spaning. Något han är nöjd med.

Som nymuckad soldat är han åter tillbaka i Seattle. Han har pengar på fickan och vissa förmåner av att ha varit soldat. Han har ingen lust att återigen bli gatuartist men har inga andra färdigheter. Och hans fordringsägare kommer snabbt bli varse om att han är åter i stan. Som väntat går hans pengar snabbt åt till att betala av ränta som har tickat medan han har varit i militären. Samma dag som han muckat från militären står han än en gång hemlös och utan pengar och folk vill som vill ha pengar av honom. Bara timmar senare står han öga mot öga med ett gigantiskt troll som ler mot honom. Gwydions hjärta börjar slå i ultrarapid när han inser att trollet är ute efter honom. Men istället för att dö blir han visad till en krog i närheten där han blir introducerad till en man vid namn Mason. Mason säger sig ha en lösning på Gwydions pengaproblem. Mason kan täcka hans skulder i utbyte mot… tjänster. Gwydion suckar och sluter ögonen och nickar uppgivet.

Gwydion hänger utanför ett fönster på en skyskrapa. Han har repellerat dit, något han lärt sig i militären. Han försöker för sitt liv inte titta ner. Svetten rinner och han fumlar med laserskäraren. Han sätter den mot fönstret och börjar skära. Han har bara 3 minuter innan larmet går igång igen. När han har gjort ett hål med kanske en decimeter i diameter tar han en liten sugkopp och sätter mot biten glas han har lösgjort. Med ett dovt kras rycker han loss biten. Han släpper sugkoppen som hänger i ett rep. Han tar fram ett annat verktyg: en drönare med en gripklo. Han håller in drönaren som kvickt smiter in i kontoret. Dess mål är en liten dator som ligger på ett skrivbord. Med en snabbt klick griper drönare tag om datorn och lyfter den. Sakta och med svårighet börjar den flyga tillbaka till Gwydion. Den klarar sig precis så att Gwydion kan greppa datorn innan dess kraftkälla tar slut och drönaren faller marken nedanför. Med ett snabb rörelse fångar Gwydion drönare som han stoppar tillbaka i dess fodral. Datorn hamnar i hans ryggsäck. Sakta med säkert börjar Gwydion repellera sig uppåt igen. Väl på taket rullar han ihop repet och tar av sig repelleringsutrustningen. Allt hamnar i hans ryggsäck. Medan larmet börjar ljuda i byggnaden tar han sats, springer mot kanten och kastar sig ut. Han landar med en duns på taket på byggnaden nedanför. Han springer vidare och hoppar till nästa tak. Där väntar en annan man, hans rigger för det här uppdraget. “Fick du den” frågar han upphetsat. Gwydion ler och nickar.

Gwydion

Shadowrun Take 2 niclas_hagberg