Maximilian 'Max' Sharpe

Corporate mage

Description:

Det som är känt om Max är att hans bakgrund är Corporate. Han har ett Corporate SIN men talar inte högt om det. Om det namn han uppger är hans riktiga namn är inte känt utan troligt är att han har ett falskt SIN. Någon Max Sharpe finns det inte mycket information om i alla fall utöver det grundläggande. Han sätt att föra sig och tala tyder på en god utbildning på universitetsnivå. Hans dialekt är starkt brittisk, vilket är väldigt unikt för Seattle.

Max är en kompetent magiker och kunnig inom flera områden, så väl magiska som världslig och triviala. Det förstärker intrycket av en bred men även djup utbildning. Och en dyr sådan. Max magiska inriktning är dels direkta besvärjelser och dels manipulation av andar.

Max klär sig generellt i välgjorda men diskreta kostymer. Han äger vissa riktigt fina plagg som han tar fram när tillfället så dikterar. Han är generellt inte beväpnad men ibland så har han med sig en pistol, än en gång ifall omständigheterna kräver det, men han är inte överdrivet bekväm med det.

Många utgår ifrån att Max är vek och inte klarar av den tuffa och dödliga verkligheten som Shadow Runner. Max visade sig under de runs han har gjort vara riktigt kylig och klarade av både strida och döda utan att tveka. Nästan lite för kall tyckte vissa.

Bio:

Max kom från ingenstans i Shadowrunner kretsar. Ingen hade hört talas om honom i den undre världen innan han dök upp i kretsarna kring Simon Andrews. Han har deltagit i ett par runs genom Andrews, med blandade resultat. En skottskada i magen talar för sig självt. Dock så läkte såret bra och utan komplikationer vilket tyder på att Max har tillgång till läkarvård utöver det vanliga.

Enligt egen utsago har Max ingen familj utan saknar både föräldrar och syskon. Om tillfrågad svarar han att båda föräldrarna är bortgångna och att han var enda barnet. Undersökningar visar att det stämmer i alla fall.

Vad som kommit fram och Max bakgrund är att han föddes in i en Mega-Corp, vilken är inte känt men med tanke på att han är knuten till Sinom Andres talar för att det är Saeder-Krupp. Andra säger om Max är en före detta Mega-Corp magiker så skulle han knappast arbeta för samma Corp som han lämnat. Max beskriver sin tonårstid som sorgelös när han gick på ett internat för magiska talanger. Han får något drömskt i blicken när han talar om det. Med viss bitterhet berättar han sen om när han gick på ett av de bästa universiteten i UCAS och fick en förstklassig utbildning. “Jag kunde ha blivit något stort” säger han och skakar på huvudet. Hur Max gick från ett cushy och välbetalt jobb hos en Mega-Corp till att vara på rymmen och vara tvungen att livnära sig på brott, den farligaste av den typen av brott också, vägrar Max att svara på. Han blir arg om någon försöker pressa honom på den punkten. Dock så verkar det gå bra för Max. Han har en trevlig lägenhet i en fin del av staden och verkar upprätthålla en godtagbar livsstil (middle lifestyle). Riktigt hur det går ihop med hans story om att vara på rymmen är inte klart.

Maximilian 'Max' Sharpe

Shadowrun Take 2 niclas_hagberg