Engine House 11

En gång en viktig del i samhället men nu, 100 år senare så står den gamla byggnaden övergiven, K-märkningen gör att den kan inte rivas och eventuell renoveringar försvåras.
Så ägaren av brandstationen har nästan glömt bort att den existerar och i den mån ägaren minns byggnaden så är det i tappra försök att få den fri från sin K-märkning eller såld till överpris.

Men det som gör den intressant är för de som bor där numera.
Det är en fin samling individer, en familj med tre barn, ett tonårspar som rymt hemifrån och några andra umgdommar och trollet Jorgi som agerar fastighetsskötare samtidigt som han dessutom jobbar på skolan i närheten och barnhemmet som vaktmästare och ser det som sin plikt att se efter säkerheten för barnen och de boendena i områder.
Den senaste inflyttade är Lazarus, något som familjefadern och Jorgi är skeptiska mot.
En ganger i samma bostad har både för och nackdelar. Oftast så är det värre som dåligt inflytande över de andra barnen och ungdomarna vilket gör att Jorgi varken uppskattar eller litar på Lazarus.

Jake bor även där, tillsammans med sin fru Christie och deras tre barn. Jake är i unga medelåldern och jobbar som tim anställd på ett byggföretag när det finns jobb vilket tyvärr är en bristvara i det här området.
Christie jobbar i ett gatukök och säljer mat till de boende i området.
Deras barn är glada och livliga trots den bristande ekonomiska säkerheten så är de överösta av kärlek och stödjande föräldrar. Den största anledningen till Jakes arbetssituation är inte alkohol eller att han missköter sitt jobb snarare tvärtom. Han är duktig på sitt jobb och han är en omtänksam man med hjärtat på rätt ställe, han är däremot född orcs och därför är det inte många som vill anställa honom.
Jake fick tag på någonstans att bo genom hans bekantskap med Jorgi som kunde relatera till hans situation.
Familjen bor i den del av brandstationen som skulle kallas den i bäst skick och är omtyckta av de andra som bor där och får ofta hjälp av ungdomarna i form av barnvakt när det behövs. De är även de enda som har ett eget badrum och inte behöver använda samma som resten av de boende.
Med ett troll och en orc i huset så hölls stämningen lugn och det är inte många som kommer och bråkar med de boende.

Jorgi som ser till att allt flyter som det ska på brandstationen inredde en del av brandstationen som sällskapsrum, det finns inte mycket men rummet var stort från början och inreddes med flertalet soffor och några bord. Det finns en kyl som det går att köpa diverse olika soya rätter som Jorgi fyller på, det är till självkostnadspris samt kostnaden för att hålla det flytande.
Den enda regeln Jorgi satt till ungdomarna är inga droger, för de över 19 är det okej att komma hem efter att varit ute med vänner men utan illegala droger i blodet.
Det är även inrett med små kryp in på ca 2×3 meter med en säng, en hemma snickrad byrå för kläder och en lampa.
Det finns ca 15 sådana rum som Jorgi fixat till.
Det bor ca 12 ungdomar som kommer och går lite som de vill.

I en del av stationen så är det inrett som en liten lägenhet med ett spritkök, en dubbelsäng och utanför så står det en skylt med “Here lives Bruce and Andrew” ett tonårspar som rymde hemifrån när deras föräldrar gick upp i taket över deras relation trots att det var 2074.

Lazarus bor i en del utav garaget tillsammans med Bill, Lazarus har fixat till det så att de får lite isolering från de andra så att de inte störs eller stör de andra boende.

Jake och Jorgi är de som är skeptiska mot Lazarus, de andra antingen bryr sig inte eller gillar honom, han är trots allt oerhört charmig och har en schysst motorcykel. Dvs anledningarna till varför Jorgi och Jake är skeptiska till att ha honom där, men ger honom chansen som de gör till alla som kommer dit.

799px-Engine_House_11_Detroit.jpg

Engine House 11

Shadowrun Take 2 jerka1987